Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Als u akkoord bent, surft u dan gerust verder op onze site. X
George Taselaar

Van kleins af aan nam mijn vader me mee naar het café en restaurant. Vanzelf kwam ik als jongeling in 1980 als hulp in de Struys aan het Vrijthof terecht . Omzwervingen, in allerlei keukens, van strandtent tot sterrenzaken in Reims, Bordeaux maar ook in België en Nederland brengen me uiteindelijk terug naar Maastricht. Mijn basis in de keuken vond ik in de beroemde Swaen van Cas Spijkers ('86-'88). Na 6 jaar als souschef van het fameuze Hotel Prinses Juliana in Valkenburg werd het tijd voor een eigen restaurant. In 1995 mochten we restaurant Au Coin des Bons Enfants over nemen. Al sinds 1949 een begrip. Met plezier en trots, als eigenaar van het restaurant in het prachtige Jekerkwartier, zetten we de culinaire traditie voort. Ik ben dol op historie en dol op mijn geboortestad Maastricht. Het is heerlijk, even de hoek om, de stad in te wandelen om zo te genieten van de sfeer. Dan kom je trouwens vanzelf langs Café Tribunal! Over historie gesproken!!

 

Nu, ruim 30 jaar na de zelfgemaakte soep van Ome Bèr in de Struys, en het met truffel gestoomde haantje van Cas Spijkers, is een eigen stijl van koken onstaan. Een verfijnde lichte keuken verrijkt met hedendaagse vindingen en smaken vanuit de hele wereld. Maar ook zogenaamde favorieten zijn terug op de kaart. Vanzelfsprekend zoveel mogelijk biologisch. Vlees van gezonde hoogwaardige kwaliteit. Het seizoen in de zee is belangrijk, hier let ik extra op. De meest bekende soorten uit onze eigen Noordzee zijn de tweede helft van het jaar verantwoord te genieten. Laat die tong, tarbot, griet en zeebaars toch met rust wanneer ze met het nageslacht bezig zijn! We werken ook graag met schaal- en schelpdieren. In plaats van room en boter gebruiken we in de keuken vaak mooie olijfolie soorten. Gezondheid en smaak voorop.

Recepten van Topchefs

Ze is een vrouw!

 

Ezelmarkt 4 - 6211 LJ Maastricht
info@aucoindesbonsenfants.nl
+31.(0)43.321.23.59

home  
dackus.it  
photolima  
fotostudio wyck  
michiel borstlap